Pregled najboljših stavnic za stave na kriket

Resnici na ljubo ima kriket obsežna pravila, ki pa niso nič manj kompleksna od drugih športov. Poglavitna razlika v primerjavi z drugimi športi je manjša medijska prisotnost.

Kriket je večinoma omenjen zgolj ob največjih dogodkih, kot je svetovno prvenstvo, pa še takrat kot obrobni del športnih poročil in novic.

Kriket v Sloveniji morda ne sodi med najbolj priljubljene športe, a to ne pomeni, da ga ni vredno spremljati ali pa igrati nanj stave. V spodnjem članku boste izvedeli kako staviti na kriket, poleg tega pa lahko preberete še sledeče vsebine:

 • Seznam najboljših spletnih športnih stavnic na kriket.
 • Zgodovina športnih stav na kriket.
 • Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori.
 • Najboljše stavnice za mobilne stave na kriket.
 • Izbira najboljše stavnice za kriket.
 • Najboljših 5 stavnic za kriket.
 • Kako staviti na kriket?
 • Plačilne metode za športne stave na kriket v Sloveniji.

Seznam najboljših spletnih športnih stavnic na kriket

Najdenih 4 stavnic

8.9/10

 • Prenosi iger Bet365 v živo
 • Stave v živo
 • Avtomatska izplačila
 • Mobilna aplikacija Bet365
 • Težave pri dostopu na spletno stran
 • Paysafecard
 • Skrill
 • PayPal
 • Mastercard
 • Neteller

Iba pre nových zákazníkov, bet365 plačuje podmienky.

Bonus dobrodošlice v višini 25€!

*Platia podmienky, časové limity a výnimky. 18+

Obišči Bet365 Bet365 ocena

*Platia podmienky, časové limity a výnimky. 18+

Zgodovina športnih stav na kriket

Med športi, ki se danes aktivno igrajo širom sveta je redko število takih, ki imajo tako bogato in dolgo zgodovino. Prva omemba kriketa sega v davno leto 1597, zgodovinski viri pa navajajo, da so to igro prakticirali že okoli leta 1550. V naslednjih stoletjih je kriket postal eden najbolj priljubljenih športov v Angliji, število ljudi, ki se je ukvarjalo s tem športom pa je bilo vsako leto večje.

S širitvijo britanskega imperija po svetu se je vzporedno širila tudi igra. Zato danes ne preseneča, da je kriket izrazito priljubljen prav v nekdanjih britanskih kolonijah in teritorijih. V Indiji, Pakistanu, Bangladešu in na Šrilanki je danes kriket najbolj priljubljen šport, ki ga spremlja na milijone ljudi.

 1. Ali ste vedeli, da je bil kriket del programa olimpijskih iger samo enkrat, leta 1900, ko so igre potekale v Parizu?
 2. Ali ste vedeli, da je zaradi kriket dvoboja med Anglijo in Avstralijo prišlo do diplomatskega spora leta 1933?
 3. Ali ste vedeli, da je pakistanski premier Imran Khan nekdanji super zvezdnik kriketa?
 4. Ali ste vedeli, da začetki kriketa v Sloveniji segajo v leto 1974?

Po ocenah naj bi bil kriket drugi najbolj popularen šport na svetu, takoj za nogometom. Kriket naj bi redno spremljalo, okoli 2,5 milijarde ljudi, kar glede na velikost držav, kjer je ta šport tako zelo priljubljen, ni veliko presenečenje. Tudi zaradi velikega števila gledalcev in navijačev je kriket pravi magnet za športne stave na kriket.

Iz zgodovinskih knjig lahko razberemo, da so se kriket stave pričele pojavljati že v 17. stoletju. Stave na kriket so se kaj hitro začele predstavljati kot težavne, zato je že leta 1664 britanski parlament sprejel t. i. gambling act, ki je omejeval vplačilo na 100 funtov. Kljub državni omejitvi pa je bil ta znesek za večino prebivalcev brezpredmeten, saj je v takratnih razmerah presegal letne dohodke kar 99 % ljudi.

pogosta vprašanja

? Koliko držav je članic mednarodnega sveta za kriket?

ICC ima 104 držav članic, med katerimi je tudi Slovenija.

? Kako pogosto poteka svetovno prvenstvo v kriketu?

Največji kriket dogodek poteka na vsake 4 leta, prihodnje 13. prvenstvo bo gostila Indija leta 2023.

? Ali lahko pri igranju stav na kriket dobim brezplačne stave?

Seveda, skoraj vse stavnice svojim strankam nudijo brezplačne stave, nekatere pa ponujajo tudi druge bonuse za športne stave na kriket.

? S katero stavo naj začnem, če še nikoli nisem igral stav na kriket?

Za začetnike je najlažja izbira stava na končni rezultat.

? Katere plačilne metode lahko uporabim za igranje stav na kriket?

Za polog na račun lahko uporabite vse priljubljene plačilne metode, ki jih ponuja vaša izbrana stavnica.

Najboljše stavnice za mobilne stave na kriket

S pomočjo mobilnih telefonov lahko kadarkoli spremljate športne rezultate ali preverite ponudbo na stavnicah za kriket. Poglavitno razliko med stavnicami predstavlja predvsem grafična podoba, ki jo le-te ponujajo pri uporabi mobilne različice spletne strani. Večina stavnic ima za svoje stranke na voljo mobilno aplikacijo, kar omogoča prijaznejšo in udobnejšo uporabniško izkušnjo.

Izbrano aplikacijo si lahko brezplačno namestite preko vaše privzete trgovine za pametne telefone. Uporaba aplikacije pa prinaša še eno veliko prednost v primerjavi z uporabo brskalnika na vaši mobilni napravi, saj so mobilne aplikacije redno posodobljene, kar končnemu uporabniku olajša izkušnjo.

Pri izbiri stavnice za mobilne stave na kriket igrajo pomembno vlogo bonusi in promocije, ki so na voljo le za uporabnike aplikacij. Pred namestitvijo aplikacije velja preveriti ponudbo, ki jo za uporabnike aplikacij, ponujajo različne stavne hiše.

Športne stave in kriket rezultate lahko spremljate preko aplikacije, nekatere stavnice pa vam ponujajo še več, saj si lahko kriket tekme ogledate v neposrednem prenosu. S spremljanjem v živo preko mobilne naprave boste vedno na tekočem z dogajanjem na tekmi in potekom igre.

 1. 1
  Bonus Dobrodošlice V Višini 25€!

  Iba pre nových zákazníkov, bet365 plačuje podmienky.

  Zahtevaj
 2. 2
  30 Evrov Brezplačnih Stav!
  Zahtevaj
 3. 3
  100 % Bonus Za Vplačila
  Zahtevaj
 4. 4
  100% Bonus Ob Prvem Pologu!
  Zahtevaj
 5. 5
  Bonus Kodo Bo 50 % Vplačanega Zneska
  Zahtevaj

Najboljših 5 stavnic za kriket

Ponudbe stavnic, ki omogočajo stave na kriket so ogromne. Športne stave na kriket so pri različnih stavnicah sorazmerno podobno urejene, a kljub minimalnim razlikam smo za vas spodaj izbrali naših 5 najboljših.

 • Bet365
 • William Hill
 • LVBet
 • BetWinner
 • Unibet

Najboljše stavnice za kriket Slovenija!

Bonus Dobrodošlice V Višini 25€!

Če iščete najboljšo stavnico za kriket Slovenija je Bet365 zagotovo pravi naslov za vas. Stavnica ponuja pestro izbiro dogodkov s številnimi možnostmi za igranje stav z odličnimi kvotami ter velikim številom prenosov v živo. Poleg tega je možno na večino kriket tekem staviti tudi v živo.

Kako staviti na kriket?

Preprostega in univerzalnega pravila za stave na kriket ni, je pa več napotkov in nasvetov, ki vam lahko pomagajo na samem začetku. V kolikor pravil igre še niste povsem osvojili, je najbolje, da igrate stave na končni rezultat. Po možnosti si oglejte dvoboj v neposrednem prenosu, saj boste tako lažje razumeli osnovne zakonitosti kriketa.

Pravila veliko lažje osvojite, če si jih ogledate v praksi. Branje in študiranje pravil je dolgočasno, zato je pred prvimi stavami zagotovo priporočljivo, da si ogledate vsaj kakšen posnetek tekme na spletu.

Pred igranjem stav na kriket je potrebno preveriti tip dogodka, saj se posamezne tekme med seboj razlikujejo. Predvsem na testnih tekmah je verjetnost za veliko število tekov višja. Na tekmah, ki imajo velik športno-tekmovalni pomen pa je verjetnost za izjemne dosežke ekipe ali posameznikov manjša.

Stave na število golov in točen rezultat niso možne, lahko pa stavite na število tekov v posameznem odbijanju. Stavite lahko tudi na ‘’century’’, kar pomeni, da bo odbijalec v posameznem odbijanju moral preteči sto tekov. Ti dogodki so sicer precej redki, so pa vsekakor možni.

V kolikor podrobneje spremljate kriket boste lahko pred in med posamezno tekmo stavili na število tekov s pomočjo sistema over/under ali stave z odstopanjem. Enako seveda velja tudi za posamezne igralce. Stave na igralce igrajte le, če zares dobro poznate kriket, sicer lahko vsakršna stava predstavlja precejšnje tveganje za vaš listek, in posledično vaš žep.

Pri posameznih stavnicah lahko stavite tudi na met kovanca, ki pred dvobojem določi katera ekipa bo prva metala in katera bo prva odbijala. Stave na tovrstne dogodke v kriketu predstavljajo čisto ugibanje.

Izbira najboljše stavnice za kriket

Kot že omenjeno v prejšnjih odstavkih je kriket zelo priljubljen v državah, ki so nekoč sestavljale britanski imperij. Tudi zato imajo stavnice s sedežem v Združenem kraljestvu izjemno bogato ponudbo za igranje športnih stav kriket. Kljub temu pa zgolj bogata izbira dogodkov in stavnih trgov ni dovolj, da bi lahko izbrali najboljšo stavnico.

Odlične stavnice za kriket morajo imeti pregledno in enostavno zasnovo spletne strani. Stavnica na svoji uporabnosti vsekakor ne pridobi bonus točk, če porabite za iskanje vaših najljubših športov več kot le nekaj klikov.

Izguba časa z navigiranjem po stavnici pa zagotovo ne doda k dobri uporabniški izkušnji stavnice. Če lahko k prijetni uporabniški izkušnji dodate tudi aplikacijo za pametni telefon, je to gotovo ena od glavnih kandidatk za najboljšo kriket stavnico.

A zgolj prijazna uporabniška izkušnja ne nudi garancije, da gre za najboljšo stavnico. Najboljše stavnice ponujajo odlične kvote, ki v večini primerov odločajo pri končni odločitvi strank za posamezno stavnico. Poleg višine kvot pa je pomembna tudi kvaliteta ponudbe, ki se kaže tudi pri ponudbi stav na kriket v živo.

Ne glede na to pa je potrebno v obzir vzeti, da kvantiteta dogodkov šene pomeni kvalitete. Pomemben vidik, ki loči vrhunske stavnice od dobrih je tudi ponudba prenosov v živo. S pomočjo televizijskega prenosa tekem se boste hitreje seznanili s pravili in potekom igre. Pri stavah na kriket Slovenija lahko prav ponudba prenosov v živo pretehta vašo odločitev o izbiri stavnice.

Pri dokončni izbiri stavnice pomembna višina bonusa dobrodošlice in promocije, ki so na voljo za nove uporabnike. Za morebiten primer težav pa je potrebno preveriti tudi podporo uporabnikom, saj vam lahko le-ta s pomočjo nasvetov močno olajša odpravljanje težav in preglavic pri igranju kriket športnih stav.

Plačilne metode za športne stave v Sloveniji

Plačilne metode za igranje športnih stav gredo v korak s časom. Stavnice postopoma dodajajo nove plačilne metode, ki jih še pred nekaj leti ni bilo moč uporabiti na spletnih stavnicah. Za igranje športnih stav kriket je mogoče uporabiti velik nabor plačilnih metod.

Med novejše metode, ki so v zadnjem obdobju v velikem porastu sodijo kriptovalute. Te sprejemajo predvsem stavnice, ki so nastale v zadnjih letih.

Večina klasičnih stavnic z dolgoletno tradicijo še vedno prisega predvsem na plačilo s karticami in elektronskimi denarnicami. Te so do uporabnikov prijazne, saj potrebujejo, za razliko od kriptovalut, le malo truda s strani uporabnikov. Takoj po nakazilu sredstev na račun lahko pričnete z igranjem.

Glede izplačila pa velja pravilo, da bo rok zanj odvisen od vaše plačilne metode, zato je priporočljivo, da izberete hitro metodo, kamor zagotovo sodijo elektronske denarnice. V nasprotnem primeru boste na izplačilo čakali tudi po več dni.

Najbolj priljubljene metode so:

 • Ponuja izjemno varno plačilo, saj za depozit ne potrebujete posredovati številke vaše bančne kartice, pač pa denar naložite s pomočjo kartice, ki jo lahko kupite…

  Več
 • Najbolj prepoznavna elektronska denarnica, ki omogoča takojšnje nakazilo, poleg tega pa je polog povsem brez provizij.

  Več
 • Priljubljena plačilna metoda, ki omogoča tudi hitro izplačilo dobitkov, njena največja prednost pa je, da lahko denar naložite preko predplačniške kartice.

  Več
 • Omogoča hitro in varno plačevanje s pomočjo elektronske denarnice, metoda je zelo priljubljena pri depozitih za stave.

  Več

Najboljše brezplačne stave in ponudbe v Sloveniji hungary

0 ratings, average 0 out of 5

Oceni avtorja

Dominik Vukovic

Dominik Vukovic

Športni zanesenjak, predvsem ljubitelj iger z žogo in zagrizeni premagovalec kolesarskih kilometrov, na vseh mogočih podlagah, v vseh mogočih razmerah. Rad vržem na koš in gledam druge, ko se podijo za žogo na zelenici.

dominik.vukovic@mightytips.com